Overslaan en naar de inhoud gaan

Onze aanpak

Gezonde stressritmes

Weet je dat je van stress juist helemaal geen last hoeft te hebben en dat je het juist heel goed in kunt zetten? Onze programma-onderdelen gaan jou helpen om positief gebruik te maken van je stress en zullen jouw stressritmes in een heel ander daglicht zetten. Bij De Vitaliteitsfabriek gebruiken we hiervoor het ABC-principe: het doorlopen van de fases Acitvatie, Breintraining en Consolidatie.

Alle onderdelen van De Vitaliteitsfabriek zijn zorgvuldig uitgezocht en we kunnen je altijd precies uitleggen wat de waarde is van een bepaalde oefening. Heb je vragen, schiet ons aan!

A - Activatie

In de activatiefase zetten we je even helemaal aan. Dit doen we voornamelijk door middel van 'High Intensity Interval Training' – ook wel afgekort naar HIIT. Dit is een intensieve training waar je in korte tijd verschillende oefeningen doet in combinatie met korte periodes van rust. Je hart en je longen gaan hard aan het werk: er wordt veel zuurstof door je lichaam gepompt omdat de oefeningen elkaar zo snel opvolgen. Hierna ben je dus helemaal geactiveerd! Oh, en als het lekker weer is brengen we deze training soms ook naar buiten. HIIT-ten maar!

B - Breintraining

Nadat je helemaal geactiveerd bent en helemaal openstaat voor nieuwe informatie gaan we je brein trainen. Dit kan bij ons op allerlei verschillende manieren: Leer bijvoorbeeld beter omgaan met stress in KANA VR of boks je slechte gewoontes letterlijk en figuurlijk je leven uit met GripVR. Verder kun je denken aan het trainen van je brein met breingames, een programma volgen over gezonde eetgewoontes of het verbeteren van je gewoontes rondom het slapen. 

C - Consolidatie

Na al die inspanning komen we aan bij de consolidatiefase. In deze fase krijgen je hersenen de kans om alles wat je hebt net geleerd te verwerken en op te slaan. Stap bijvoorbeeld zonder je stoel te verlaten de natuur in met VRelax, adem mee met onze Somnox slaaprobot, luister letterlijk naar wat er gaande is in je hersenen door te relaxen met Muse of laat 'binaural beats' door je hoofd klinken. Tevens richten we ons hier ook op fysieke ontspanning met bodyrelax, mindfulness en stretching.

Enthousiast?

Kijk hier naar de mogelijkheden!

Ben je geïnspireerd geraakt en wil jij gaan leren stressen in KANA VR, je slechte gewoontes wegboksen in GripVR, of lekker leren mediteren?

Kijk naar de mogelijkheden, of kom eens langs om te koekeloeren!