Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor wie

Slim weer vitaal

Gek genoeg zit onze maatschappij vol valkuilen en die helpen je soms juist niet om veerkrachtiger te worden. De supermarkt staat vol ongezonde producten, in plaats van te wandelen, hang je ‘s avonds op de bank en raak je uitgeblust, tijdens de werkdag sta je de hele dag aan terwijl je stress-ritmes zou moeten maken. Slimme gewoontes, eigenlijk handig met jezelf omgaan, zorgt voor veel meer energie en plezier! En dankzij de Vitaliteitsfabriek leer je die vaardigheden aan, op maat.

De Vitaliteitsfabriek is voor mensen die tegen allerlei soorten klachten aanlopen of dreigen aan te lopen en professionele ondersteuning willen bij het ontwikkelen van vaardigheden die leiden tot een vitaler brein en lijf, om zo tot duurzame gedragsverandering te komen.

Een breinfitness centrum

Veerkracht en vitaliteit is voor iedereen van belang, gek genoeg ook in afwezigheid van klachten of moeilijkheden. Om voluit te leven heb je vaardigheden nodig. Die vaardigheden ondersteunen een gevoel van zekerheid en eigenwaarde, veerkracht, inzicht in jezelf, maar ook innerlijke vrede en rust!
 

Je krijgt de handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan met je vitaliteit. Het toepassen hiervan zal niet direct perfect gaan, vandaar dat je ze gaat trainen. Je leert handig te worden met jouw talenten en mogelijkheden.

Eerste en tweede pijl

We helpen je om datgene wat het leven je voor de voeten gooit, handiger, beter, betekenisvoller en succesvoller op te pakken en we maken onderscheid tussen wat we de eerste pijl en de tweede pijl noemen.

De eerste pijl zijn de uitdagingen van het leven, waaraan niemand kan ontsnappen: tegenslag, ziekte, ouderdom en dood.

De tweede pijl is onze mentale reactie op de eerste pijl. Het is ons verzet, onze boosheid, verontwaardiging, verdriet, wrok en verlangen. Deze tweede pijl bepaalt hoe we de eerste ondergaan.

Veerkracht betekent niet dat je geen ellende kunt verwachten, maar het betekent dat je er wat mee kunt en er van groeit. In het Engels wordt dit ook wel "bouncing back from adversity" genoemd. 

Doe mee!

Slaaprobots, mindfulness, breintrainingen...

In De Vitaliteitsfabriek hebben we dus allerlei modules die je kunt doorlopen om weer slim vitaal te worden. Dit doen we binnen een Gezondheidsabonnement - een GA. Geen goedkope truc, zo'n GA, maar een manier om je brein te trainen. En het is ook nog vreselijk leuk!